1-آیا با ارایه تصویر برابر اصل شناسنامه پدر امکان صدور شناسنامه در نمایندگی ها مقدور می باشد؟
پاسخ: صدور شناسنامه فرزند فقط با ارائه اصل شناسنامه والدین انجام میشود.
2- اگر فردی نامه رسمی تغییر نام و یا نام خانوادگی ( ( Change Nameاز مقامات محل را داشته باشد با آن می توان برای فرزندان زیر 18 سال شناسنامه صادر کرد؟
پاسخ: درصورت ارایه مدرک رسمی تغییر نام از مقامات محل و اشاره به فامیلی اصلی متقاضی در نامه مذکور می توان با گرفتن اقرار در اصل گواهی ولادت فرزند و ضمیمه نمودن اصل گواهی تغییر نام به مدارک، نسبت به صدور شناسنامه اقدام نمود.
3- آیا مغایرت جزئی در مشخصات والدین مانع از تنظیم سند سجلی و شناسنامه نزد نمایندگی می شود؟
پاسخ: اگر فقط در برخی از مشخصات والدین مغایرت وجود داشته باشد و این تغییر نیز از مقامات محل مقدور نباشد می توان با اخذ اقرار در اصل گواهی ولادت فرزند از والدین نسبت به تنظیم سند سجلی و شناسنامه اقدام نمود.
4- آیا بدون داشتن اقامت یکی از والدین امکان صدور شناسنامه نزد نمایندگی ها مقدور می باشد؟
پاسخ: در صورتی که گواهی ولادت فرزند صادره توسط مقامات محل با مشخصات کامل والدین باشد در صورت داشتن وکالتنامه رسمی از مقامات داخل کشور متقاضی می تواند با مراجعه به سفارت و ارایه اصل شناسنامه های والدین و اصل وکالتنامه درخواست صدور شناسنامه فرزند را بنماید.
5- اگر در گواهی ولادت صادره مقامات محل اشاره به نام پدر مولود نشده باشد امکان صدور شناسنامه با اخذ اقرار مقدور میباشد؟
پاسخ: درصورت عدم درج مشخصات پدر در گواهی ولادت، متقاضی می بایست از طریق دادگاه دادخواست اثبات نسب فرزند را بنماید و پس از دریافت حکم اثبات نسب نمایندگی ها می توانند درخصوص شناسنامه فرزند اقدام نمایند.
6- افرادی که شناسنامه های آنها مخدوش می باشد آیا امکان صدور شناسنامه فرزند مقدور می باشد؟
پاسخ: هرگونه دست بردن در شناسنامه جرم محسوب می شود و ارایه خدمات کنسولی و صدور شناسنامه برای فرزند منوط به مشخص شدن وضعیت شناسنامه والدین با استعلام از اداره سجلات می باشد.
7- در صورتیکه ازدواج والدین منتج به طلاق شده باشد و والدین به اتفاق خواهان صدور شناسنامه فرزند باشند نحوه اقدام چگونه می باشد؟
پاسخ: درصورت ثبت طلاق زوجین و احراز نسب فرزند با بررسی گواهی ولادت فرزند از حیث مشخصات پدر و مادر می توان با اعلام والدین برای فرزند شناسنامه صادر نمود.
8- در صورتیکه پدر متقاضی صدور شناسنامه فرزند بوده و مادر مولود در شناسنامه ارایه شده در قید زوجیت فرد دیگری بوده و هنوز ثبت طلاق وی انجام نشده باشد آیا امکان صدور شناسنامه با اعلام والدین (همسر دوم) در نمایندگی مقدور است؟
پاسخ: در صورتی که زن در قید زوجیت همسر اول بوده و هنوز طلاق وی در شناسنامه ثبت نشده باشد صدور شناسنامه برای فرزند فقط توسط پدر بصورت یکطرفه با درج نام کوچک مادر مقدور می باشد.
9- آیا امکان صدور شناسنامه با پیشوند سید برای افرادی که پدر آنها در شناسنامه فقط پیشوند میر دارند امکان پذیر هست؟
پاسخ: امکان صدور شناسنامه با پیشوند «سید» برای افرادی که پیشوند «میر» دارند در نمایندگی ها مقدور نمی باشد و فقط متقاضی می توانند درخواست اضافه نمودن پیشوند «میر» را برای موالید ذکور از نمایندگی درخواست نماید. ضمنا تغییر «میر» به «سید» در حیطه اختیارات مرجع قضایی می باشد.
10- اگر در گواهی ولادت صادره مقامات محل اشاره به نام پدر مولود نشده باشد امکان صدور شناسنامه با اخذ اقرار مقدور میباشد؟
پاسخ: درصورت عدم درج مشخصات پدر در گواهی ولادت، متقاضی می بایست از طریق دادگاه دادخواست اثبات نسب فرزند را بنماید و پس از دریافت حکم اثبات نسب می توان درخصوص صدور شناسنامه فرزند اقدام نمود.
11-آیا امکان درج نام فرزند در شناسنامه صادره یکطرفه که با اعلام پدر صورت گرفته است در شناسنامه مادر مقدور می باشد؟
پاسخ: امکان درج نام فرزند در شناسنامه های یکطرفه در شناسنامه مادر مقدور نبوده و این امکان پس از ثبت ازدواج والدین و رسیدگی در هیات حل اختلاف و تصحیح شناسنامه فرزند از حیث مشخصات مادر امکان پذیر می باشد.
12- اگر ثبت ازدواج در شناسنامه مادر ایرانی نشده باشد و پدر مولود همکاری لازم مبنی بر صدور شناسنامه جهت فرزند را نماید نحوه اقدام چگونه می باشد؟
پاسخ: مادر نمی تواند اعلام کننده باشد و باید از طریق دادگاههای صالحه داخل کشور حکم اثبات نسب اخذ و به نمایندگی ارایه نماید.
13- آیا با حکم انحصار وراثت که توسط متقاضی به نمایندگی ارائه شده است نسبت به صدور شناسنامه جهت فرزندان زیر و بالای 18 سال می توان اقدام نمود؟
پاسخ: تنظیم سند و صدور شناسنامه برای افراد مدعی تابعیت ایران و افراد زیر 18 سال منوط به ارائه اصل حکم اثبات نسب می باشد.
14- آیا امکان صدور شناسنامه برای فرزندی که یکی از والدین آن دارای شناسنامه قدیمی باشد نزد نمایندگی مقدور است ؟
پاسخ: تنظیم سند سجلی و صدور شناسنامه منوط به ارائه شناسنامه معتبر و جدید والدین است.
15- آیا ثبت ازدواج و صدور شناسنامه برای زن خارجی که در گواهی ولادت فاقد روز و ماه تولد می باشد امکان پذیر است ؟
پاسخ: ثبت ازدواج و صدور شناسنامه منوط به ارائه گواهی ولادت و یا گواهی مشخصات که مبین روز و ماه تولد زوجه خارجی است ، امکان پذیر می باشد.
16- چنانچه در شناسنامه ایرانی پدر مولود درج سید نشده باشد،لیکن در مشخصات جد پدری سیادت درج شده باشد، نحوه صدور شناسنامه فرزند چگونه است است ؟
پاسخ: در صورت احراز سیادت پدر یا جد پدری ، باید نسبت به درج سیادت به عنوان پیشوند یا پسوند در نام مولود اقدام گردد .