1- آیا می توان برای تجدید گذرنامه ای که هنوز بیش از شش ماه از اعتبار آن باقی مانده است اقدام نمود؟
پاسخ: معمولا برای تجدید گذرنامه ای که کمتر از شش ماه اعتبار داشته باشد باید اقدام نمود ولی چنانچه ضرورتی وجود داشته باشد با ذکر علت تعجیل در تجدید گذرنامه قبل از موعد مقرر، می توانید درخواست خود را ارائه نمائید.
2- تغییر کشور محل اقامت در گذرنامه به چه معناست و چه مزایائی دارد؟
پاسخ: متقاضیانی که دارای کارت اقامت معتبر موقت یا دائم و یا دارای گذرنامه سوئدی هستند می توانند نسبت به درخواست تغییر محل اقامت در گذرنامه خود از ایران به سوئد اقدام نمایند. این افراد بعد از مسافرت به ایران و هنگام خروج از کشور نیازی به مراجعه به اداره مهاجرت و گذرنامه ناجا برای دریافت اجازه خروج از کشور نخواهند داشت.
3- عابرین غیرمجاز چند کد رهگیری باید از سامانه میخک دریافت نمایند؟
پاسخ" باتوجه به اینکه برای عابرین غیرمجاز باید مجوز صدور گذرنامه از ایران دریافت شود، لذا این افراد باید ابتدا نسبت به دریافت کد رهگیری عابر غیرمجاز از سامانه میخک اقدام نمایند و سپس کد رهگیری صدور گذرنامه را نیز دریافت نمایند.
4- هنگام دریافت کد رهگیری از سامانه هوشمند میخک، سیستم پیغام مغایرت اطلاعات می دهد. چه اقدامی باید انجام بدهیم؟
پاسخ: این پیغام بدین معناست که قطعاً شما یکی از اطلاعات شناسنامه ای خود را اشتباه و یا ناقص وارد کرده اید و با اطلاعات ثبت احوال همخوانی ندارد. در این گونه موارد یا با مدارک به سفارت مراجعه نمائید و یا این که تصویر شناسنامه و گذرنامه خود را به بخش گذرنامه سفارت ایمیل کنید تا مغایرت مربوط، توسط سفارت رفع گردد و قادر به ادامه انجام کار باشید.
5- آیا برای هر دفعه درخواست تجدید گذرنامه باید هزینه تغییر محل اقامت نیز پرداخت شود؟
پاسخ: خیر. چنانچه یک بار اقدام به تغییر محل اقامت کرده باشید، نیازی به پرداخت مجدد این هزینه نیست و فقط هزینه تجدید گذرنامه دریافت خواهد شد.
6- آیا می توان فرمهای گذرنامه را به صورت دستی پر نمود؟
پاسخ: چنانچه قادر به تکمیل فرمها به صورت آنلاین نیستید می توانید فرمها را پرینت گرفته و به صورت دستی تکمیل و ارائه نمائید.
7- مدت زمان صدور گذرنامه چقدر است؟
پاسخ: بستگی به ایام سال و حجم کار در بخش گذرنامه دارد. در حال حاضر از زمان دریافت مدارک توسط سفارت، تقریبا ظرف یک هفته، گذرنامه صادر و برای متقاضی ارسال میشود.
8- برای صدور گذرنامه رایگان دانشجویی چه اقدامی باید انجام داد؟
پاسخ: دانشجویان محترم که با ویزای دانشجویی از کشور خراج شده اند، ابتدا باید با بخش دانشجویی سفارت هماهنگ کرده و بعد از تشکیل پرونده دانشجویی در هر مقطع تحصیلی و دریافت پاسخ از وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می توانند از تسهیلات دانشجویی که یکی از آنها صدور گذرنامه رایگان (یک بار در هر مقطع تحصیلی) و دریافت مهر خروج دانشجویی برای خود و همسر و فرزند است، استفاده نمایند.